Mezelf, Laurien

Nu er een absoluut gebrek is aan toffe dingen in de wereld, is het het uitgelezen moment om je mee te nemen in een dag in mijn leven. Er gebeurt helemaal niets, maar nu kan ik tenminste doen alsof dat aan de globale pandemie ligt.

Ochtend

Over het algemeen word ik des ochtends wakker van mijn alarm, en helaas niet van het zonlicht dat zachtjes mijn gezicht streelt. Ik slaap ook helemaal niet onder een raam, maar dat is bijzaak. Mijn nachten zijn woelig, en mijn verzwaringsdeken houdt zodanig veel van de zwaartekracht dat het liever het merendeel van de tijd op de grond doorbrengt. Opmerkingen over de ironie van de hele situatie (genre alsnog alleen in bed liggen en hoe ook het deken niet met me uithoudt) zijn meer dan welkom in de commentsectie. 

Mijn dromen zijn zodanig vermoeiend dat ik denk dat ik op dit punt nooit meer uitgerust zal zijn. Pas op, al rolschaatsend op schooluitstap naar het zwembad gaan is heel leuk, maar echt ontspannend is het niet. Onlangs werd ik – in mijn dromen dus, voor alle duidelijkheid – gegijzeld in één of ander openbaar toilet, en dat is naast verontrustend ook nog eens echt gewoon vies. Soms droom ik van hartstochtelijk zoenen met Adam Driver, maar dat is ondertussen ook alweer veel te lang geleden. Ik beet recentelijk wel in de nek van een ex-klasgenoot uit het middelbaar – op zo’n soort van sexy manier, niet Edward-Cullen-zombie-apocalyps-gewijs – maar dat was voor de rest heel saai. Ik denk dat we toen net bij het zwembad aankwamen, en toen moest ik vanzelfsprekend gaan rolschaatsen. 

Van mijn bed ga ik meteen naar de badkamer, en na een verschroeiende douche installeer ik me aan mijn bureau. In theorie zou ik vroeger kunnen opstaan en ‘s morgens de dingen groeten, koffie drinken en de krant lezen, zelfs nog eens een kleine wandeling maken, maar als je nachten zo spannend zijn als die van mij, dan beleef je die graag tot de laatst mogelijke seconde. Ik eet meestal toast met pindakaas en confituur en ik drink de hele dag door oploskoffie, ook al hebben we zo’n sjieke espressomachine. 

Middag

Op gezellige dagen ga ik tijdens mijn lunchpauzes wandelen met een vriendin die in de buurt woont. Op oké dagen eet ik boterhammen met kaas aan de keukentafel, en één keer per ongeveer zes weken eet ik een pot Aïki-noedels met zwanworsten erin. Ik ben er nog niet uit of dat heel toffe momenten zijn, of een overduidelijk teken dat ik niet erg goed omga met de situatie. Ik denk één van beiden. 

Avond

Na het werk probeer ik toch zoveel mogelijk te ontspannen en verzin ik graag leuke dingen om te doen. Bij gelegenheid ga ik al eens in de tuin staan en kijk ik hoopvol naar de sterren, me afvragend of vandaag de dag is dat het hemelgewelf naar beneden dondert. Van tijd tot tijd maak ik al eens een schilderijtje. Ik kruiswoordpuzzel, kijk naar series, lees boeken die niet de boeken zijn die ik dacht dat ze waren. Recent nog ontdekte ik hoe fascinerend het is om door het venster van de microgolfoven naar smeltende chocolade te kijken. Bijna zo leuk als het effectief opeten van de gigantische ijscoupe waarvoor ik die chocolade aan het smelten was.

In een ander leven zou ik misschien doen alsof ik het gat in mijn hart niet probeer op te vullen met eten, maar we weten allemaal wel beter. Na exhaustief onderzoek is al gebleken dat het voornoemde gat niet de vorm heeft van donuts, bakken ijs, koffiekoeken, dinokoeken, zebrakoeken, letterlijk elke andere koek op aarde, chocolade of friet, maar ook in dit geval geldt de inspirerende leuze: never give up. Er zijn nog tig andere snacks om uit te proberen. 
Zo nu en dan voel ik de nood om alles in mijn leven te beginnen herorganiseren, maar aangezien er in de eerste plaats al niet van veel organisatie sprake is, valt er dus ook niet al te veel te herstructureren. Ik had me onlangs nog voorgenomen om mijn sleutels altijd op te bergen naast mijn wil om te leven, met het idee dat als ik ze naast iets onwrikbaar zou leggen, ik ze dan nooit meer als een onverbeterlijke duts zou lopen zoeken. Kan je geloven dat ik ze al een paar weken niet meer vind?