Elke dag krijg ik een Medium Daily Digest in mijn mailbox, een selectie van highlights van de beste artikels en blogs waarvan ze denken dat ik er iets mee kan aanvangen. Je kent Medium misschien; dat is zo’n schrijversplatform waar de homepage vol staat met shit van mensen die niet kunnen wachten om je te vertellen wat je allemaal verkeerd doet in je leven, en waarom je op je 25 nog geen miljardair bent zoals hen. “Zo saboteer je je eigen productiviteit”, “Ik verdien 25,000 dollar per maand door wat mensen een slecht gevoel te bezorgen online, en zo kan jij dat ook!”, “Niemand zit te wachten op jouw onzin, maar ik kan je helpen”, en “Eigenlijk ben jij gewoon een dikke loser en ik ben fantastisch” zijn maar enkele voorbeelden van de dingen die je daar kan lezen. Een beetje zoals hier dus, al verdien ik helemaal niets, en ben ik niet te beroerd om toe te geven dat ik ook gewoon een loser ben, net zoals jij. Hoe dan ook heb ik ondertussen genoeg van die kutartikels gelezen om je vandaag te vertellen hoe je er een la-die-fucking-dag van kan maken.

 1. Blijf gewoon in bed liggen
  Deze is ongelofelijk simpel, en je hoeft er inderdaad geen genie voor te zijn om het te bedenken – anderzijds ben ik wel briljant, maar dat is gelukkig toeval. Niks wat je vandaag onderneemt, kan beter zijn dan lekker tussen je warme lakens blijven liggen en doen alsof dat de enige manier is waarop je de wereld kan redden. Eigenlijk is dat niet eens gelogen, want je CO2-uitstoot verlaagt drastisch als je niet buitenkomt, en is dat niet alweer een cadeautje voor de mensheid. 
 2. Skip die zelfhulpboeken
  Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik van motivational-quotes-zelfhulpboeken vind, maar ik ga een wilde gok doen en zeggen dat het allemaal ongelofelijke schijt is. De kans zit er dik in dat you don’t got this, en dat is ook oké. Niemand really got this en een boek lezen dat je vertelt dat het wel zo zou moeten zijn, of erger, dat je wil oefeningen laten doen om het zo te laten worden, gaat echt niet helpen. Schreeuw gewoon eens in de eindeloze leegte die je toekomst is (letterlijk vertaalt zich dat in een vuilbak, of een emmer misschien), en lees iets van Ben Elton of Sally Rooney, daar word je veel gelukkiger van, beloofd. 
 3. Een zak chips kan echt een maaltijd zijn
  Na een paar extra uur in bed, trek je je koelkast open en vind je een paar sneetjes oud brood, kaas die ondertussen al een heel gezin aan schimmels gekweekt heeft, en een broccoli waarvan je gezworen had dat je hem zou klaarmaken om mee te nemen als lunch en zo te doen alsof je beter bent dan al de rest. Voor een seconde twijfel je of je de vergeten miniboom nog in een pot heet water zou gooien, tot je beseft dat je ergens nog een zak chips hebt liggen van een feestje van vorige week. Oké, om acht uur in je bed kruipen met chips en Derry Girls is misschien niet ieders idee van een feestje, maar potato potato. Doe vandaag gewoon hetzelfde, maar rond 13u.
 4. Doe iets waar je oprecht blij van wordt
  Supermakkelijk eigenlijk om zo’n lijst op te stellen van dingen die mensen moeten doen, en dan gewoon vragen “Wat doe je zelf graag? Doe dat dan!”. Dit is ongetwijfeld het soort ding dat VulZelfIn-coaches doen, en minstens even effectief. Waarom reken ik hier dan geen geld voor aan? 

  Als je even in de knoop zit met jezelf, en niet weet waar je echt gelukkig van wordt, mag je wel enkele van mijn favoriete activiteiten gebruiken. Persoonlijk hou ik van aftellen van drie naar één en hopen dat de wereld ontploft, in de zetel liggen en naar het plafond staren, in mijn auto gaan zitten en dramatisch uit het raam kijken terwijl ik meezing met Sign of the Times (bonuspunten als het regent), knuffelen met mijn kat, of dingen bakken. Koekjes maken is echt niet moeilijk, en dan 1) heb je weer iets lekkers om te eten en 2) kan je morgen de restjes meenemen naar je collega’s zodat je van onderwerp kan veranderen wanneer ze vragen waarom je er de dag voordien niet was. (Als je geen koekjes hebt, is ‘ebola’ ook nog steeds een geldig antwoord.)
 5. Stop met het volgen van dwaze mensen op het internet
  Mensen zijn echt kut. Dat is iets waar je niet omheen kan. In fact, zoveel mensen zijn best wel zò vervelend, dat je in het dagelijks leven al makkelijk aan een overdosis kutheid raakt. Waarom in godsnaam zou je er dan nog eens extra mee willen geconfronteerd worden op het internet? Ontvolgen en Defrienden zijn fantastische knoppen, en staan net onder Bestel Nu en Ontmoet Russische Vrouwen in Jouw Buurt op mijn lijst van ‘Favoriete Dingen om op te Klikken’. Dus doe jezelf en de wereld een plezier, en kuis die sociale media eens op. Ik ben het beu dat Kim Kardashian zoveel geld verdient met gewoon te bestaan. That should be me, okay! Me! 

Note: ik weet dat ik net zei dat je moest stoppen met eikels op het internet te volgen, maar je hebt er wel een paar nodig om de wereld in perspectief te kunnen blijven zien. Waarmee ik dus wil zeggen: mij hoef je niet te ontvolgen. In fact, vertel je vrienden over mij. Dàn wordt het echt een geweldige dag.