Aangezien mijn liefdesleven opnieuw een historisch dieptepunt bereikt heeft – shout-out naar die éne kerel die het in 2019 heeft aangedurfd mij mee uit te vragen – heb ik besloten het hier eens over een andere boeg te gooien. Alsook bedenk ik mij nu net dat één date op zes maanden waarschijnlijk geen dieptepunt is, maar een nieuw persoonlijk record, maar dat terzijde. 

Iedereen die mij kent, weet dat klagen één van mijn favoriete hobby’s is. Om iets preciezer te zijn, het staat op #2, net na #1 eten en voor #3 elke vorm van menselijke interactie vermijden. Voor de volledigheid, op #4 staat lezen, en op #5 uit mijn raam staren en mij afvragen waarom mijn kat mij niet liever ziet. 

Ongeveer 500 keer per dag zie ik iets op het internet of op televisie – of heel af en toe iets in het echte leven, als ik mijn huis dan echt moét verlaten – waar ik een opmerking over wil maken, maar er is nooit iemand om er naar te luisteren. Toegegeven, ik heb mijn ouders, die daarnet nog zeiden “Wow, maar gij hebt toch echt een mening over àlles” en die dat niet bewonderend bedoelden ook al zou dat wel degelijk een gepast sentiment geweest zijn, en mijn kat, die zoals ik al net aanhaalde, mij niet zo graag ziet als wel zou moeten. Daarom dacht ik, hé, ik smijt het gewoon op het internet, waar er ongetwijfeld enorm veel mensen zijn die mij willen feliciteren met al mijn meningen en de hilarische uitwerking ervan. Want dat is toch hoe het internet werkt, nee? Validatie en leuke comments en totaal geen extra redenen om mijn leven nog iets minder te zien zitten.

1. Meisjes die zeggen dat ze ‘niet zoals andere meisjes’ zijn. Heb je misschien vier hoeven, regenboogkleurige manen en een roze staart? Want dan heb je gelijk en ben je ‘niet zoals andere meisjes’, dan ben je gewoon My Little Pony. Indien dat niet het geval is, dan ben je wél ‘zoals andere meisjes’ en dat is alléén maar een goed ding. Andere meisjes zijn fucking top. Waarom vrouwen nog steeds, na alle initiatieven en empowerment nog willen doen alsof behoren tot de vrouwelijke soort slecht is, ik kan er niet bij. Ik bedoel, je zou ook nog altijd een man kunnen zijn, en dat is betrekkelijk slechter.

2. Inspirational quotes, de oprechte en de coole. Laat mij het uitleggen. De echte zijn die waarvan mensen denken dat als ze ze maar genoeg pinnen op Pinterest, ze een succesvol leven zullen hebben. “There are no limits on what you can accomplish, except the limits you place on your own thinking.” Dat was het eerste resultaat van een Google Search. Sorry dat ik slecht nieuws moet brengen, maar een paar lege woorden op een foto van een zonsondergang gaan je leven niét veranderen. Brei het eens op een kussentje ofzo, dan heb je dat ondertussen toch geleerd. 

Over naar de coole quotes dan, de kijk-mij-jou-eens-motiveren-met-mijn-leuke-rijmende-quote-op-een-zachtroze-ondergrond.“Why be moody when you can shake your booty.” Laat mij eerlijk gerust met die zever, iedereen weet dat je zeker niet je booty aan het shaken was toen je dat postte. Ofwel zat je in de zetel een verlammende hoeveelheid ijs binnen te lepelen, ofwel was het je passief-agressieve boodschap van de dag aan die collega die je niet kan uitstaan. No booties were shaken making this post.

3. Niet doorhebben dat je aan het einde van je serie zit, en die laatste aflevering gewoon bekijken zonder je mentaal voorbereid te hebben en gezworen te hebben dat je van elke milliseconde gaat genieten. Ik denk dat dat ongeveer hetzelfde voelt alsof je lief je meeneemt op restaurant waar jij denkt dat hij/zij je ten huwelijk gaat vragen, maar hij/zij het dan uitmaakt. Maar dan erger.

Voilà, mijn eerste drie Dingen Waar Het Dan Al Eens Gedaan Mee Mag Zijn. Als je graag positieve feedback geeft, kan dat altijd via Facebook of het contacformulier op de site. Als’t is om een beetje te zagen, steek je hoofd dan in de vuilbak en schreeuw het daar dan maar in. Dan moet ik het niet meer sorteren. Andere dingen kan je sturen naar hahahajaikbennogsingleenvolgensmijnmaechttevreselijkomooitaaneenlieftegeraken@hoemail.com.